Tørre slimhinder (vaginal atrofi)

Akut lindring til tørre slimhinder

Op mod 80% af alle kvinder oplever tørhed i skeden (vaginal atrofi) pga. et faldende østrogenniveau i æggestokkene i forindelse med overgangsalderen. Det gør slimhinderne mere udsatte for irritation og infektioner med generelt ubehag, svie og kløe og tørre slimhinder til følge. Det er desuden den hyppigste årsag til smerter ved samleje. Nogle kvinder er kun mildt generet i perioder, mens andre har mange smerter og gener på daglig basis.

Kræftbehandling, graviditet og fødsel, stress og nogle typer medicin kan tilsvarende give tørhed i skeden. Derfor kan man have behov for at tilføre ekstra fugt i form af intimfugt og glidecreme for at kunne fungere i hverdagen.

Til en start anvendes YES VM intimfugt dagligt, men derefter typisk hver 3. dag, når fugtbalancen i skeden er genoprettet. Da intimgelen er i kontakt med slimhinderne i længere tid end glidecremer (der fordamper hurtigere), er det essentielt, at den er fremstillet af milde og rene ingredienser. YES VM er derfor designet til at matche dine slimhinder på to måder: For det første er pH-værdien i YES VM afstemt med skedens syrlige pH-værdi, og for det andet er styrken og koncentrationen af ingredienserne tilpasset det, dine slimhinder kan tåle og har behov for – også kaldet “osmolalitet”. De naturlige gummi-ingredienser i YES VM “klæber” til skedevæggene, og frigiver vand efter behov til tørt væv. Ved regelmæssig brug gendannes skedens naturlige og beskyttende syrlige miljø.

Derfor er YES også til dig

YES VM Vaginal Moisturiser kan bruges af kvinder i alle aldre med tørre slimhinder og behov for ekstra intimfugt. Slimhindernes sårbarhed stiller større krav til renheden og naturligheden af ingredienserne i din intimpleje. Det er grundtanken bag YES’ produkter, og det gør dem perfekte til dig, der gerne vil bevare en krop i naturlig balance, for alle YES’ produkter er min. 95% økologiske.

Både YES VM og YES WB (vandbaseret glidecreme) matcher skedens pH-værdi på 3,7-4,5, og er derfor begge ideelle til brug ved tørhed. Begge geler lindrer og plejer øjeblikkeligt ved kløe, irritation og en brændende fornemmelse i underlivet. Den reelle forskel ligger i, hvor meget vand, der frigives i brug, og derved om du har brug for kortere- eller længerevarende pleje og lindring.

YES WB glidecreme er designet til at afgive vand hurtigt og øge glideevnen ved samleje, når gelen kommer i kontakt med slimhinderne. YES VM derimod er “isosmotisk”, hvilket betyder, der kun frigives vand, når der er behov for det og over længere perioder, helt op til 3 dage. Således genereres der kun ekstra fugt til slimhinderne, når balancen er forrykket og slimhinderne er tørre – og tilsvarende bliver vævet ikke skadet unødvendigt pga. overfugtning.

For øget effekt mod tørhed i underlivet og til brug ved samleje kan du bruge YES VM Vaginal Moisturiser i kombination med YES WB glidecreme og opnå den optimale fugtbalance. Vi anbefaler, at du prøver dig frem.