I England, Epsom-saltets hjemland, er det populære badesalt en essentiel bestanddel af flere kure, der sætter fokus på kroppens pH-balance for at bekæmpe gigtsymptomer.

I kuren, opfundet af engelske Margareth Hills i 1964, indgår flere ugentlige bade med Epsom Salt for at mildne især slidgigt. Kuren er brugt over hele verden, og gigtpatienter dukker op med egne hjemmesider og blogs, hvor de skriver om deres fremskridt. En af dem er Sara Gall, gigtpatient og stor fortaler for Margareth Hills. Hun udtaler, at hun med kuren har oplevet, at smerterne har fortaget sig, og at hun nu lever et normalt liv uden smerter.

Epsom Salt-typen forekommer også forskellige andre steder i verden. Specielt i Tyskland findes der salthorste med denne type salt. Greenish Epsom Salt er udvundet fra en sådan horst, og vi har valgt kun at markedsføre den rene udgave fra leverandøren, idet produktet så både kan anvendes som kosttilskud og badesalt, og, i samarbejde med behandlere og læger, til udrensningskure.

Hvis man ønsker at bruge saltet til udrensningskure eller kosttilskud, bør dette gøres i samarbejde med en behandler eller læge.

Nogle behandlere bruger i dag saltet til “floating” – det er et kar, hvor man ligger i en koncentreret opløsning af Epsom-saltet.

Ønsker man at fremstille sin egen scrub, laves det nemt: 4 dele Epsom Salt, 1 del mandel-/olivenolie – og for ekstra spa-følelse, tilføj et par dråber æterisk olie. Opløsningen skal være ”grynet” og ikke for tynd. Dette masseres blidt i cirkler over hele kroppen og lidt ekstra på hård hud, albuer og hæle. Rens af med varmt vand.

 

Epsom Salt fås i 3 størrelser: 225 g, 500 g, 1.500 g, og kan købes hos:

Helsam-butikker
Matas
Diverse webshops.