Historien om YES

To kvinder med en mission

YES er resultatet af britiske Susi Lennox og Sarah Brooks ønske om at gøre kvinders og mænds seksuelle samliv lettere verden over. Begge har en fortid i medicinalindustrien, og blev i forbindelse med deres arbejde med Viagra opmærksomme på, at der manglede nogle helt rene og naturlige intimprodukter på markedet.

Det blev i 2003 starten på udviklingen af YES – en række 100% plantebaserede, økologiske geler; fugtpleje til kvinder og glidercremer til begge køn, som skulle være skånsomme men effektive og helt fri for kunstige, allergifremkaldende stoffer og konserveringsmidler.

Efter 3 års research, udvikling og testning (og alt sat på ét bræt) så de første YES-produkter dagens lys i 2006 på det britiske marked. For at afspejle og sikre de sundhedsmæssige og etiske værdier, der ligger til grund for YES, besluttede Susi og Sarah fra starten, at produkterne skulle blåstemples ved at leve op til Soil Associations strenge krav til økologisk certificering.

Making vaginas happy

Et sted mellem 50-80% af kvinder oplever vaginal tørhed i overgangsalderen på grund af faldende østrogenniveauer. Det medfører ofte smerter i underlivet, alment ubehag og svie i forbindelse med samleje.

Tilsvarende er hormonbehandling i forbindelse med kræftbehandling, visse gigtsygdomme, graviditet, stress og indtagelse af antidepressiver, p-piller eller allergimedicin kendt for at kunne give tørre slimhinder. Det betyder, at de fleste kvinder oplever gener i underlivet i større eller mindre grad på et tidspunkt i deres liv. Tilførsel af ekstra fugt kan derfor mindske ubehaget og øge det daglige velbefindende betragteligt. Firmaets motto er da også meget passende: Making vaginas happy!

Susi & Sarah, stifterne af YES